- HALLONKRÄM
Här kommer recept på en bra sötsugs-alternativ istället för godis. En av mina favoriter just nu, hallonkrämen. Inte speciellt nyttigt, men som sagt, bättre än godis och lite mindre socker än i färdigköpt kräm. Gillar man kräm och har tio minuter över så kör på för tusan.

Hallonkräm
2-3 dl hallon
1/2 dl hallonsaft3 dl vatten
1 1/2 msk potatismjöl
Lägg upp hallonen, färsta eller frysta spelar ingen roll, i den skål du vill ha krämen i när den är färdig. Häll hallonsaft, vatten och potatismjöl i en kastrull och blanda. Låt sedan koka upp - ta bort från plattan så fort du ser en bubbla (annars gör potatismjölet att krämen blir till ett klister). Häll sedan krämen över hallonen i skålen och låt svalna.

Hallonkräm
2-3 dl hallon
1/2 dl hallonsaft3 dl vatten
1 1/2 msk potatismjöl
Lägg upp hallonen, färsta eller frysta spelar ingen roll, i den skål du vill ha krämen i när den är färdig. Häll hallonsaft, vatten och potatismjöl i en kastrull och blanda. Låt sedan koka upp - ta bort från plattan så fort du ser en bubbla (annars gör potatismjölet att krämen blir till ett klister). Häll sedan krämen över hallonen i skålen och låt svalna.
Visste ni förresten att saft inte får färgas? Står det saft på flaskan har alltså inga färgämnen tillsats. Bra va?
Kommentarer
Trackback